keskiviikko 17. lokakuuta 2007

Soittotauon virkistykseksi

Kun ei pääse soittamaan, tuli sitten tartuttua kirjaan. Joka sattui olemaan tällä kertaa Kettusen kootut, kirjoittajana Markus Kajo. Kopioin tähän jutun otsikolla "Salanimet".

"Baareissa myyvät kaiken maailman leipiä. Oopperavoileipää, kappelia ja vaikka mitä rakennusta. Eikä niistä ikinä muista, mitä niissä on päällä. Onko sika-juusto-leipä vai nauta-silakka-leipä, vai mikä. Antaisivat leivilleen kunnon nimet, että saisi selkoa. Kun ruokalistassa lukisi, että rönsyorsimovoileipä, tietäisi että A) kyseessä on kasvisruoka ja B) että leivästä puuttuu kasvispuoli, koska rönsyorsimo on rauhoitettu (pahoittelemme). Jos teille kasvisruokaa pyytäessänne sen sijaan tarjotaan löyhkäsilokkavoileiipää, niin jättäkää syömättä, mutta kaapikaa mössö kuitenkin talteen. Löyhkäsilokka on sieni, jolla on erinomaista värjätä lankoja. Sillä voitte värjätä oman lankonne siniseksi. (Terveisiä hänelle)"

Että varokaapa vain, lankomiehet!!! :-D

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hah, yrittäköön vain!

Tiina kirjoitti...

Pitääpä pistää korvan taakse. En tosin vielä tiedä miksi haluaisin nähdä lankoni sinisenä. mutta eihän sitä koskaan tiedä, ihmismieli on arvaamaton.

langoista puheenollen melkein tunnistankin tuon edellisen anonyymin.

Päivi kirjoitti...

Mulle kelpais kyllä löyhkäsilokka, sinisiä lankoja ei ole koskaan liikaa!

Kateellisena olen lukenut polulla toisten juttuja löyhkäsilokalla värjätyistä langoista, mutta minulla ei ole ollut kunniaa kohdata kyseistä eliötä koskaan. Löyhkistä siis, lankoja näkyy aina toisinaan. Metsässä harvemmin tosin.

Tiina kirjoitti...

muuten siinä ruotsinkielisessä askarteluohjelmassa värjäsivät muutama päivä sitten morsingolla lankoja sinisiksi. reaktio oli aika mielenkiintoinen.

Ja anonyymille tiedoksi: tottakai aion yrittää!

Päivi kirjoitti...

Eipä käy ruotsalaisia lankoja kateeksi.
Ihan vaan mielenkiinnosta, minkälainen reaktio oli kyseessä?

Anonyymi kirjoitti...

Aaargh, ryökäle! Tuo edellinen kommentti piti olla anonyymin lähettämä. Paljastuin...

Henna kirjoitti...

Jaa Päivikö onkin meidän anonyymi ihailija??? o_O

Mun siskoakin alkoi kiinnostaa morsinkoreaktio. Kertoisitko Tiina siitä vähän lisää??

Tiina kirjoitti...

no siis. siinä oli hyvin monia vaiheita. jännittävää siinä oli, että missään vaiheessa liemi eikä langat olleet sinisiä. vasta kun koko toimitus oli ohi ja langat nostettiin liemestä ja heiluteltiin ilmassa, sininen väri ilmaantui. ilmeisesti kyseessä siis jonkun sortin hapettumisreaktio, jossa tuote on sininen.