tiistai 25. elokuuta 2009

Vanhat Harput has gone electric

Puolilta päivin saapui Passo. Ystävälliset kuriirit toivat kruunatun kanteleiden kuninkaan emännälleen, joka tarkasti vauriot ja muutokset. Ja laskun.

Tämä jälleennäkeminen tapahtui BRR-musiikissa, jossa sitten Sonja, Tiina ja Henna testasivat PA-laitteita vielä kerran ennen kauppojen tekoa. Saimme ohjeistuksen mikserin käyttöön, ja erityisen tarkasti tutkimme, että mihinkä mikäkin piuha pitää kiinnittää. Sitten roudasimme vehkeet autoon, Henna sattui vielä muistamaan että mikserikin pitää hakea kyytiin. Luultavasti kaikki tarpeellinen siis tuli mukaan.

Illalla myöhään kokoonnuimme sitten pitämään harjoituksia, ja koska olemme "ihan kuin aikuisten muskarissa", Henna järjesti paikalle askartelua, joilla nimikoitiin juuri hankkimamme musiikkitarvikkeet. Vehkeet saatiin kasaan ilman itkuja ja ongelmia, ja ääntäkin lähti heti silloin kuin pitikin. Mitä nyt Henna innoissaan unohti aluksi pistää piuhan kiinni omaan kanteleeseensa.

Soitto sujui ihan mallikkaasti, ja oli aivan ihanaa kuulla basson ääni kunnolla. Kaiun lisääminen kaunistaa myös tinapillin ennestäänkin kaunista ääntä. Uusia ihanuuksia musiikin sarallakin kuultiin, Päivin sovitus Road to Lisdoonvarnasta oli ihana, samoin Päivin esittelemä uusi laulu.

Hyvin viihdyimme, ja tarjoilutkin olivat oikein maukkaita. Tiina toi tuliaisiksi Kannel-suklaata, ja vadelmalimpsa ja vesi pitivät soittajat nesteytettyinä. Allekirjoittanut oli tuonut myös keksejä, mutta kaiken häslingin ja ajanpuutteen takia ne jäivät tarjoamatta. Pitempäänkin olisimme viihtyneet, mutta nukkuma-aika painoi päälle ja äitejä tarvittiin pienokaisia nukuttamaan.

Ei kommentteja: